Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ з'ясувало, що "макіївські терористи" не вміють підривати

Середа, 6 квітня 2011, 17:03

У ході слідства у справі про "макіївські вибухи" оперативники СБУ переконалися, що затримані міліцією підозрювані теракт вчинити не могли.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на інформоване джерело в Донецькому облуправлінні Служби безпеки.

"На допитах з'ясувалося, що вони абсолютно нічого не розуміють у вибуховій справі. Несуть повну маячню... Їхні свідчення абсолютно не відповідають тому, що було насправді", - розповів співрозмовник.

Тим не менш, затримані до цих пір утримуються в СІЗО і продовжують стверджувати, що виконавцями теракту були саме вони.

Крім того, експерти-вибухотехніки нарешті встановили, якою вибухівкою користувалися зловмисники при вчиненні теракту. За даними джерела, це був амоніт, який використовується у багатьох галузях промисловості, у тому числі і в гірничій справі.

Слідство триває. Основною версією, як і раніше залишається "вимагання з метою отримання викупу".

Як відомо, 20 січня, в Макіївці, рано вранці сталися два вибухи, на відстані 600 метрів один від одного: перший - в центрі міста в районі адмінбудинку ДП "Макіїввугілля", другий - в районі торгового центру "Голден Плаза".

Жертв і постраждалих немає. Зловмисники нібито вимагали від відомих в Макіївці людей 4,2 мільйони євро.

Глава СБУ Валерій Хорошковський у той же день заявив, що за фактами вибухів порушено кримінальну справу за статтею "тероризм".

Пізніше, 15 лютого, правоохоронці повідомили про затримання двох підозрюваних. За версією міліції, після розбійного нападу на таксиста в тій же Макіївці по гарячих слідах затримано двох молодих людей, 23 і 24 років, які на допитах зізналися і в здійсненні терактів 20 січня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування