Євроревізор розповіла Тимошенко, чим вона незадоволена

Середа, 6 квітня 2011, 21:11

Доповідач Моніторингового комітету ПАРЄ Маріетта де Пурбе-Лундін висловила занепокоєння щодо згортання демократії в Україні.

Про це вона заявила під час зустрічі з лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко, повідомляє офіційний сайт Тимошенко.

"Наприкінці минулого року в резолюції ПАРЄ по Україні ми вже висловлювали своє занепокоєння щодо згортання демократії в Україні. На жаль, ситуація не покращилася", - наголосила вона.

За словами де Пурбе-Лундін, особливу стурбованість викликає те, "як було прийнято зміни до Конституції, якість судової реформи, яку було прийнято з великим поспіхом, не очікуючи та не зважаючи на висновки Венеціанської Комісії, та проведення місцевих виборів, які визнані такими, що не відповідають європейським стандартам", зазначається в повідомленні.

У цьому зв‘язку доповідач закликала владу Україну дотриматись своїх обіцянок щодо реформування судової системи та виборчого законодавства у відповідності з рекомендаціями Венеціанської Комісії та ПАРЄ.

Тимошенко подякувала ПАРЄ за підтримку розвитку демократії в Україні та наголосила, що країна потребує спільних зусиль української опозиції, громадянського суспільства та міжнародної спільноти  у цій сфері.

"Ми повинні рішуче діяти, щоб не допустити встановлення авторитаризму в Україні та повернути нашу державу до демократії і реальної європейської перспективи", - підкреслила Тимошенко.

Під час зустрічі йшлося також про інші аспекти моніторингу ПАРЄ щодо України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування