Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонка обіцяв взяти справу Чорновола під крило

Четвер, 7 квітня 2011, 18:21

Справа про загибель лідера Народного Руху України В'ячеслава Чорновола буде розслідуватися в Генеральній прокуратурі.

Про це повідомив син загиблого, депутат Тарас Чорновол, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Чорновол, коментуючи передачу кримінальної справи про загибель свого батька на дорозслідування в Міністерство внутрішніх справ, зазначив, що це було зроблено для того, щоб в результаті справа була закрита.

"Справу передали до МВС не 22 березня, як повідомлялося, а ще в минулому році. Просто більшість керівників силових структур про це навіть не знали, що є підтвердженням того, що справу потихеньку вели до закриття", - сказав він.

На думку Чорновола, дії, які проводилися МВС у рамках дорозслідування, теж свідчили про те, що справу збираються закрити, і для цього шукаються будь-які підстави.

Депутат підкреслив, що кримінальну справу такого характеру може розслідувати виключно Генпрокуратура.

Він повідомив, що вже двічі зустрічався з цього приводу з Генпрокурором Віктором Пшонкою.

"Я побачив персональну, не можу сказати, що є політична зацікавленість і політична воля у розслідуванні цієї справи, але я побачив нормальну людську зацікавленість і бажання генпрокурора провести всі слідчі дії на належному рівні", - розповів Чорновіл.

Він додав, що в ході зустрічі з Пшонкою було обумовлено, що справу буде розслідувати ГПУ.

"Як запевнив мене генпрокурор, справа повертається в Генпрокуратуру і буде розслідуватися там. Я бачу, що воля для розслідування є, оскільки якщо справу збиралися б закривати і спускати його на гальмах, то, очевидно, генпрокурор не брав би за це відповідальність. Справу просто залишили б у міліції", - вважає він.

На думку Чорновола, для того щоб розслідувати цю справу недостатньо лише проведення експертиз, потрібні допити.

"У мене з'явиться певна надія, що справу буде завершено тоді, коли я побачу, що вона розслідується такими ж методами, як розслідується зараз справа Гонгадзе", - заявив він.

"Допит цілого ряду знакових осіб того часу, встановлення ситуації того періоду, встановлення всіх зв'язків - хто міг дати такі вказівки, хто прийняв до виконання - ось, що повинно бути основною роботою слідчих", - уточнив депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування