Рада хоче швидше відправити Тимошенко під суд?

П'ятниця, 8 квітня 2011, 12:53

БЮТ виступає проти ухвалення законопроекту, згідно з яким обмежується термін ознайомлення обвинуваченого з матеріалами справи.

Про це заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко під час засідання парламенту.

Перед розглядом цього документу у засіданні оголошувалася перерва, і представники фракцій зібралися в кабінеті першого віце-спікера Адама Мартинюка для наради. Після її завершення депутати повернулися до залу і представники Партії регіонів оточили трибуну, очевидно, щоб не дати можливості БЮТ заблокувати роботу парламенту.

Як відомо, наразі законодавство не обмежує обвинуваченого і його захисника в часі, потрібному їм для ознайомлення з усіма матеріалами справи.

Законопроект, авторами якого є депутати Ігор Рибаков та Володимир Каплієнко передбачає, що у разі зволікання ознайомлення з матеріалами справи обвинуваченим чи його захисником, слідчий або прокурор вносять до суду за місцем провадження слідства відповідне подання.

У документі зазначається, що суддя розглядає це подання і своєю постановою може визначити строк, протягом якого обвинувачений і його захисник повинні ознайомитися з матеріалами справи і заявити клопотання.

"Після закінчення цього строку обвинувачений і його захисник вважаються ознайомленими з матеріалами справи. На постанову судді прокурором, обвинуваченим чи його захисником протягом трьох діб із дня її винесення може бути подана апеляція", - йдеться у законопроекті.

Лідер фракції БЮТ заявив: "Те, що колеги з фракції Партії регіонів біля трибуни свідчить про те, що закон має надзвичайну політичну вагу...Виключно політичний закон".

"Юристи, які були присутні на погоджувальній раді чітко сказали - цей закон в принципі не може діяти по тим термінам, які там записані. На що ми даємо відповідь? Посадити одну людину і потім цей закон скасувати і в нормальне, правове річище написати закон", - сказав Кириленко.

"Ми категорично протестуємо проти цього. Це свавілля, це атака на політичного лідера, це атака на лідера опозиції Юлію Тимошенко", - зазначив він.

У свою чергу перший віце-спікер Адам Мартинюк сказав: "Майже кожного дня ця особа виступає і каже: я хочу швидше подивитися в очі суду...Тому мені не зрозуміло, чи фракція не слухається і вийшла вже з підпорядкування лідера партії, чи у лідера партії змінилася думка".

Як відомо, раніше слідчий направляв Тимошенко листа з роз’ясненням, що обвинувачена не повинна вчиняти дій до безпідставного затягування ознайомлення з матеріалами справи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування