"Стоп цензурі!": глава ОДА не має права реєструвати Інтернет-ЗМІ

Субота, 9 квітня 2011, 12:26

Громадський рух "Стоп цензурі!" закликає главу Дніпропетровської облдержадміністрації Олександра Вілкула утриматися від протиправних дій.

Рух нагадує, що 6 квітня було поширено повідомлення глави ОДА про те, що незабаром він підпише наказ про запровадження тимчасових правил реєстрації Інтернет-ЗМІ.

Очільник адміністрації зазначив, що такі дії викликані бажанням навести лад в інформаційному просторі.

"Стоп цензурі!" заявляє, що такі дії голови Дніпропетровської ОДА прямо суперечать положенням Конституції України.

"Стаття 92 основного закону чітко регламентує, що засади утворення і діяльності засобів масової інформації визначаються виключно законами України", - уточняють в організації.

В Україні законами визначено порядок створення та діяльності друкованих засобів масової інформації (преси), електронних ЗМІ (телебачення і радіомовлення) та діяльність інформаційних агентств.

Регулювання створення та діяльності засобів масової інформації в мережі Інтернет на цей момент відсутнє.

Громадський рух вважає, що запровадження регулювання Інтернет-ЗМІ в нинішніх умовах буде використано для так званого "наведення ладу в інформаційному просторі", а саме - для відсторонення неугодних тій чи іншій владі Інтернет-ЗМІ та журналістів.

Громадський рух "Стоп цензурі!" вимагає, щоб будь-які дії щодо регулювання діяльності Інтернет-ЗМІ відбувалися на умовах прозорості і широкого попереднього обговорення з медійним середовищем та Інтернет-галуззю.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News