НАТО вбила сина і трьох онуків Каддафі

Неділя, 1 травня 2011, 09:33

У результаті авіаудару сил НАТО в столиці Лівії Тріполі загинув син Муаммара Каддафі, Саїф аль-Араб, і троє онуків правителя.

Про це повідомляє в неділю Бі-Бі-Сі з посиланням на представника уряду Лівії.

Сам Каддафі також знаходився на віллі, що стала об'єктом авіанальоту, але не постраждав.

Іноземні журналісти, яких лівійська влада привезла на місце подій, повідомляють, що будинок, який належав Саїф аль-Арабу, сильно зруйнований. За наявними даними, серед руїн знаходиться бомба.

Саїф аль-Араб був молодшим із синів Каддафі, і привертав до себе менше уваги, ніж його брат Саїф аль-Іслам. Він нещодавно повернувся на батьківщину після навчання в Німеччині.

Представник уряду Муса Ібрагім заявив, що удару по будівлі було завдано "в повну силу".

"Результатом нападу стала жертовна загибель нашого брата Саїфа Аль-Араба Каддафі, 29 років, і трьох онуків лідера. Лідер зі своєю дружиною були в будівлі з друзями і рідними, лідер знаходиться в доброму здоров'ї, він не постраждав. Це була пряма спроба вбити лідера нашої країни", - сказав він.

НАТО підтвердила факт нанесення авіаудару по об'єкту в Тріполі в суботу ввечері, але стверджує, що нальоту піддався військовий пункт управління і контролю в міському районі Баб аль-Азізія.

Разом з тим, у суботу лівійський лідер виступив з телезверненням до нації, в якому закликав розпочати переговори з НАТО про припинення авіаударів по території країни. Однак лівійські повстанці і НАТО відмовилися прийняти цю пропозицію.

Каддафі у своєму виступі закликав НАТО, Францію і США до переговорів, проте підкреслив, що виступає проти нормалізації відносин з Італією.

"Тепер між нами і Італією - відкрита війна. Італія вбивала наших людей в 1911 році, за часів колонізації. А тепер, в 2011 році, вона знову це робить", - цитує Каддафі Інтерфакс-Україна.

Генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен засудив погрози на адресу Італії. "Я рішуче засуджую приписувану полковнику Каддафі заяву із погрозою Італії. Члени НАТО і партнери будуть діяти згуртовано і продовжать свою місію щодо виконання резолюції 1973 Ради Безпеки ООН", - сказав Расмуссен.

Сили, вірні Каддафі, вже кілька тижнів намагаються взяти повстале місто Місрата. Тим часом, уряд в Тріполі заявив, що більше не дозволить доставляти гуманітарну допомогу до Місрату морським шляхом.

Представник уряду Муса Ібрагім також заявив, що Тріполі дає повстанцям чотири дні на те, щоб скласти зброю в обмін на амністію. В іншому разі на них очікує, за його словами, "тотальний обстріл".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...