1 травня в Києві: вухо з пробкою, звільнення в'язнів і димова шашка

Неділя, 1 травня 2011, 15:06

Близько 5 тисяч комуністів зібралося в неділю в центрі Києва на марш і мітинг з нагоди Міжнародного дня солідарності трудящих.

Як передає "Інтерфакс-Україна", прихильники Компартії зібралися біля пам'ятника Леніну. Учасники маршу пройшли колоною по Хрещатику до Європейської площі, де відбувся мітинг з виступом лідера КПУ Петра Симоненка.

Комуністи тримали прапори КПУ, червоні кулі, а також плакати з гаслами: "Виметемо залізною мітлою олігархів з України", "Україна - донор олігархів", "Ні корупції" та інші. На початку колони було встановлено пересувний макет людського вуха, з якого стирчить пробка. Під макетом розміщений гасло: "Нас слухають, але не чують".

Раніше в неділю нечисленна група представників Прогресивної соцпартії України (до 20 осіб) поклала квіти до пам'ятника Леніну.

Також близько 30 осіб проводять марш "За звільнення політв'язнів" у неділю в Києві.

Представники профспілки "Народна солідарність" планують пройти маршем від ст.метро "Золоті ворота" повз Софію Київську та Михайлівський собор, будівлі СБУ, МВС і завершити акцію біля Лук'янівського СІЗО.

Глава координаційної ради профспілки Олексій Кляшторний зазначив, що учасники вимагатимуть звільнення політв'язнів, "починаючи від членів БЮТ, закінчуючи членами "Тризуба".

Разом з тим, невідомі кинули димову шашку в колону людей під час "антикапіталістичної акції" у центрі Києва. Ніхто не постраждав, після інциденту хода продовжилася.

Колона розпочала рух від ст.метро "Арсенальна", пройшла по вулиці Грушевського, звернула на вулицю Інститутську і рухається у бік парку Шевченка. На чолі колони йде духовий оркестр.

В акції беруть участь близько 500 осіб, серед них представники профспілки "Захист праці", студентська профспілка "Пряма дія", організація марксистів та інші.

Вони виступають проти Трудового, Житлового кодексів, закону про вищу освіту, а також за звільнення п'ятьох ув’язнених кубинців у США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:16
фотоУ Львові за хабарі підробляли інвалідність військовозобов’язаним – ДБР
16:16
Понад 94% українців довіряють ветеранам, які повернуться з великої війни. Опитування
16:14
фотоУкраїна отримала 18 модульних мостів американської компанії Acrow
16:12
відеоПерші хвилини після ракетної атаки РФ на Дніпро потрапили на бодікамери поліції
16:06
Одещина знову зазнала ракетного удару РФ: є пошкодження інфраструктури та поранений
16:02
фотоЗ’явилися супутникові знімки наслідків ракетних ударів ЗСУ по аеродрому "Джанкой"
15:42
Какао б'є нові рекорди: ціни перетнули межу в 11 тисяч доларів
15:31
ФОТО"Я зворушений підтримкою українців". Режисер "20 днів у Маріуполі" привіз Оскар в Україну
15:30
Іран не планує відповідати Ізраїлю після останньої атаки – ЗМІ 
15:08
ФОТОПрезидент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти
Усі новини...