Український опозиціонер отримав європейську посаду

Вівторок, 3 травня 2011, 14:03

Співпрезидентом парламентської асамблеї Euronest обрано главу комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції Бориса Тарасюка.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, установче засідання асамблеї відбулося у вівторок в Брюсселі за участю делегацій всіх країн - учасниць Euronest, крім Білорусі.

Як відомо, Тарасюк є міністром закордонних справ опозиційного уряду.

Також співпрезидентом асамблеї від Європарламенту став Крістіан Вігенін.

Учасники засідання проголосували установчий акт парламентської асамблеї, в якому, зокрема, враховані і пропозиції Києва.

Зокрема, у своєму виступі Тарасюк зазначив, що Європарламент врахував пропозицію закріпити у статті 1 положення про перспективу членства країн - учасниць Східного партнерства.

У свою чергу, президент Європарламенту Єжи Бузек назвав основною метою роботи Euronest зміцнення фундаментальних цінностей демократії в країнах - учасницях.

"Ми повинні обмінюватися досвідом у сфері функціонування демократії, прав людини, верховенства права. В ЄС ми ще працюємо над їх поліпшенням, тому що це - нескінченний процес. Це - найвища мета, над якою ми повинні працювати", - заявив він.

Пункт, зазначений президентом Європарламенту, закріплений і в затвердженому установчому документі, який після голосування підписали безпосередньо сам Бузек і глави національних делегацій.

Іншим пунктом роботи президент Європарламенту відзначив сприяння подальшій інтеграції в економічній сфері. "Це те, чого очікують наші громадяни", - підкреслив він.

За словами Бузека, переговори, які у даний час проходять між ЄС та країнами Східного партнерства, відзначають низку важливих питань у двосторонніх відносинах. Серед таких питань він назвав Угоду про асоціацію, візовий режим.

Бузек також вважає за необхідне продовжити роботу над поліпшенням контактів між людсьми.

"Ми хочемо бути відкритими й співпрацювати з Росією та Туреччиною, тому що у них багато спільних кордонів не тільки з країнами ЄС, але і з країнами Східного партнерства", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування