Луценка намагаються примусово годувати і присилають йому логопеда

Середа, 4 травня 2011, 18:20

Працівники Лук'янівського слідчого ізолятора з 1 травня застосовують до Юрія Луценка процедуру примусового годування.

Про це заявила дружина Луценка Ірина, яка відвідувала чоловіка у слідчому ізоляторі, повідомляє прес-служба "Народної Самооборони".

За її словами, примусове годування є нічим іншим, як катуванням, а заяви Генпрокуратури, що він вживає їжу добровільно — брехнею.

Дружина Луценка переповіла з його слів, що для примусового годування використовується "біла рідина, що смердить за метр", яку Генпрокуратура в своїх повідомленнях чомусь називає "поживною калорійною сумішшю".

Дружина також зазначила, що Луценко за час перебування в слідчому ізоляторі втратив 14 кг ваги, а внаслідок голодування стан його здоров'я значно погіршився: тиск почав "скакати" від "90 на 40" до "130 на 110", а, крім того, в крові Луценка зараз дуже високий вміст ацетону, що буває у голодувальників на 8-ий день цієї процедури.

"Це — дуже важкий показник, він буває у тих, хто дійсно голодує. Тому всі заяви представників Партії регіонів, які назвали голодування мого чоловіка клоунадою, є безвідповідальною балаканиною людей, не здатних на серйозні вчинки заради захисту своїх прав", - сказала Ірина.

За словами Ірини Луценко, після початку процедури голодування ув'язненого почали щодня відвідувати різні лікарі.

"Юра казав, що до нього приходили жіночка-стоматолог і логопед. Останньому він зауважив, що йому вже більше 40 років і у вимові щось міняти трохи запізно", - сказала вона.

"Зі слів лікарів, вони неодноразово спостерігали за тими, хто голодує, але у випадку з Луценком визнають, що вперше бачать, як людині вдається в такому важкому стані зберігати оптимізм і бійцівських характер", - сказано у повідомленні.

Водночас брат Луценка Сергій, посилаючись на інформацію адвокатів, які у середу відвідували в СІЗО свого підзахисного, також підтвердив УНІАН, що його намагаються насильно годувати.

Також Луценко підтвердив інформацію Генпрокуратури про те, що його брата не переводили в іншу камеру, але, згідно з внутрішніми інструкціями слідчого ізолятора, у зв’язку з оголошенням однією особою голодування, з цієї камери двох осіб, яких раніше утримували разом з Луценком, переведено до інших камер.

Як відомо, у середу Генпрокуратура заявила, що Луценка не переводили до одиночної камери і що з 1 травня 2011 року Луценко "добровільно приймає поживну калорійну суміш".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування