На прем'єра Туреччини скоєно замах

Четвер, 5 травня 2011, 11:47

Збройний напад був зроблений у середу на кортеж турецького прем'єра Реджепа Таїпа Ердогана в провінції Кастамону.

Він їздив по країні в рамках передвиборної кампанії у зв'язку з парламентськими виборами, які мають відбутися 12 червня.

Загинув один поліцейський з підрозділу охорони глави уряду, один одержав поранення, повідомив журналістів сам турецький прем'єр.

Напад був скоєний у причорноморській провінції Кастамону о 17:15 місцевого часу, передає Day.Az..

Фото Вести-24

За даними правоохоронних органів, у кортеж прем'єра з лісового масиву були кинуті гранати й відкритий вогонь із автоматичної зброї.

У результаті влучення однієї із гранат зайнялася поліцейська машина. Охорона турецького прем'єра, як повідомляється, вступила в перестрілку із нападниками, однак останні змогли утекти у ліс.

Тим часом, до моменту початку атаки глава уряду вже покинув Кастамону на вертольоті, і під вогонь потрапили поліцейські, що супроводжували автобус правлячої Партії справедливості й розвитку.

"Тих, хто скоїв напад, не можна назвати інакше, як терористами. Ті, хто не може вирішити проблеми на виборах, думають, що можуть вирішити проблеми таким способом", - сказав Ердоган. 

Поки жодна з діючих у Туреччині радикальних організацій не взяла на себе відповідальність за напад на кортеж Ердогана.

Спробу замаху розслідують.

Партія Еродогана, що знаходиться при владі з 2002 року, вважається фаворитом на майбутніх виборах. За даними опитувань, вона може набрати 47-50% голосів.

Парламентські вибори в Туреччині пройдуть 12 червня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...