Луценко оголосив відмову від примусового харчування

Четвер, 5 травня 2011, 17:54

Лідер "Народної самооборони" Юрій Луценко буде опиратись примусовому годуванню, навіть якщо співробітникам СІЗО доведеться для виконання цієї процедури застосовувати силу.

Про це говориться в заяві Юрія Луценка на ім'я генпрокурора Віктора Пшонки, яку він передав через дружину Ірину, яка щойно повернулась з побачення.

"Я готовий відстоювати свої права і найвищою ціною життя. Свобода і законність варта цього. Пане генеральний прокуроре, повідомляю Вас про відмову від примусового годування. Готовий до застосування сили", - сказано в заяві.

Луценко також зазначив, що його вимоги не змінилися.

"Переглянути та скасувати незаконне, нічим не вмотивоване рішення слідчого про продовження мого тримання під вартою навіть після завершення всіх слідчих дій мною та моїми адвокатами і захисником", - зазначив Луценко першу вимогу.

Другою вимогою він назвав надання дозволу на медичну консультацію лікарем-ревматологом.

Він також нагадав, що він "на знак протесту проти незаконного, нічим необґрунтованого та політично вмотивованого рішення ГПУ та Апелляційного суду м. Києва про продовження мого арешту, з 23 квітня оголосив голодування".

Луценко наголосив, що підпорядкована Пшонці прес-служба ГПУ "цинічно поширювала брехливу інформацію про те, що він продовжує отримувати продуктові передачі".

"При медичному огляді 1 травня лікарі встановили у мене втрату 14 кг ваги, різкі коливання тиску, наявність високої ступені ацетону в крові. З огляду на це мені було оголошено про примусове харчування "сумішшю для голодуючих", яка мала зупинити ріст ацетону, що могло призвести до летального кінця", - зазначив Луценко.

"Не дивлячись на це, підпорядкована Вам прес-служба ГПУ знову цинічно заявила про задовільний стан мого здоров'я та про те, що я вживаю поживну суміш, ковбасу та інші продукти", - додав він.

"Очевидно, ГПУ не досить того, що я добиваюсь законності та справедливості ціною свого здоров'я. Вам цього мало", - наголосив Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування