Привезена з Києва "краща лікарка" обізвала галичан "цыганами немытыми"

П'ятниця, 6 травня 2011, 11:16

Головний лікар Калуша, яку запросив з Києва мер міста як "кращого лікаря України", під час наради обізвала своїх підлеглих і галичан взагалі "цыганами немытыми и нечесаными".

Чиновниця від медицини Віталіна Радецька лаяла лікарів російською мовою і супроводжувала свої слова грюканням кулаком по столі, повідомляє ТСН.

"Вы - генетически недоразвитый регион, цыгане вы немытые и нечесанные ... Мне говорили, что в этом регионе была зона, теперь понятно, откуда такие гены ..., вы разбиваете себе лбы, когда бьете поклоны в церкви, а ничего в душе святого у вас нет ... Пишите заявления об увольнении, всех уволю, уволю за саботаж руководителей любого уровня", - сказала Радецька.

Радецьку запросив у Калуш на роботу міський голова Ігор Насалик і рекомендував її сесії міськради і міськвиконкому як "людину, чиї професійні навички повинні підняти медицину Калушчини".

Наразі медики Калуша та району публікують свої звернення у всіх газетах і збираються оголосити страйк з вимогою звільнення Радецької та її публічного вибачення перед галичанами.

Нагадаємо, що це не перший випадок приниження галичан за останній час.

Так, нещодавно у дитячому журналі "Щедрик-Ведрик", який Міносвіти рекомендувало до передплати для всіх українських навчальних закладів І-ІІІ ступеня, галичан описали як селян, які мислять за принципом "на хлопський розум". Після обурення галичан, редакція журналу вибачилася перед ними.

Міністр Дмитро Табачник, який теж образив галичан в своїй скандальній статті, написавши, що "варто спробувати зберегти за собою печерний заповідник націоналізму від Карпат до Збруча", а також про те, що Західна Україна не взмозі себе прогодувати, вибачитись не захотів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування