Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат і дружина просять Януковича не морити Луценка

П'ятниця, 6 травня 2011, 11:30

Адвокат Юрія Луценка Ігор Фомін та його дружина Ірина просять президента Віктора Януковича втрутитися у його справу.

Про це йдеться в їх листі на адресу Януковича, поширеному "Народною самообороною".

Захисник Луценка та його дружина вважають незаконним утримання його в СІЗО і просят президента вплинути на генпрокуратуру щодо зміни запобіжного заходу для Луценка, який вже 15 день голодує і чий стан здоров'я різко погіршується.

"Рішення про арешт, яке обґрунтоване тим, що обвинувачений використовує свої конституційні права для власного захисту, є винятково протиправним", - вказується в листі.

"Беззаперечним є те, що не може визнавати себе винною особа, яка такою не є. Статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод встановлено, що кожен, кого обвинувачено у вчиненні кримінального правопорушення, вважається невинуватим доти, доки його вину не буде доведено в законному порядку", - наголошує адвокат.

Фомін наголошує, що "стан правосуддя, а точніше його відсутність, змусив Юрія Віталійовича вдатися до крайнього кроку – оголосити голодування".

"З 1 травня в зв’язку з різким погіршенням здоров’я Луценка Юрія Віталійовича адміністрація СІЗО почала примусове його годування. Разом із тим, різке схуднення на понад 17 кг, поява високого рівня ацетону в організмі, проблеми з тиском і подальша відмова вживати їжу становлять очевидну загрозу не лише здоров’ю, але й життю нашого підзахисного", - підкреслює адвокат.

"Розуміючи необхідність термінового прийняття рішень, захист двічі звертався до Генерального прокурора та слідчого, у провадженні якого перебуває кримінальна справа. У своїх зверненнях захист відмовився від подальшого ознайомлення з матеріалами кримінальної справи та просив негайно змінити Луценку запобіжний захід на інший, не пов'язаний з позбавленням волі", - зазначив Фомін.

"Станом на сьогодні ми не отримали жодної відповіді на всі наші звернення до Генерального прокурора, а тому вимушені звернутися до Вас як до Гаранта дотримання конституційних прав і свобод громадян України", - пише адвокат.

"Зважаючи на те, що працівниками Генпрокуратури порушуються законні права Луценка Ю.В., а також враховуючи, що невжиття негайних заходів може спричинити непоправної шкоди здоров’ю та життю Луценка Юрія Віталійовича, просимо Вашого особистого втручання з метою поновлення його прав, гарантованих Конституцією", - звернувся він до Януковича.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування