Литвин хоче прибрати політику з Дня перемоги

Субота, 7 травня 2011, 16:12

Голова Верховної Ради Володимир Литвин переконаний, що навколо святкування Дня перемоги не має бути жодних полiтичних дискусiй.

"Я не бачу пiдстав для полiтичних дискусiй, для певних звинувачень. Сьогоднi не той час... Треба поважати людей, поважати пам'ять i дати можливiсть людям мати це свято", - сказав Литвин журналiстам у Бердичевi в суботу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, нинi в Українi проживають лише 43 Герої Радянського Союзу, і ще минулого року таких людей було вдвiчi бiльше. "Цих людей потрiбно поважати. Це символи, це наша пам'ять", - наголосив Литвин.

Разом з тим, у своїй статті, опублікованій в суботу в газеті "Голос України" Литвин закликав до об’єктивної і неупередженої оцінки подій Великої Вітчизняної війни на території України, повідомляє прес-служба парламенту.

На думку спікера, навколо цього питання "є політизація, намагання використовувати цей період та його події у партійних цілях".

Керівник парламенту наголошує, що оскільки в історії "немає нічого "непотрібного", другорядного і зайвого", науковці мають не лише "безсторонньо "увічнювати" всі прояви суспільного життя, нічого не приховуючи і не замовчуючи, а й призвичаювати суспільство до розважливого, спокійного сприйняття "неприкрашеної", "невиметеної", "неочищеної" власної історії".

Литвин зазначає, що зараз невпинно трансформуються не тільки характер і зміст міждержавних відносин, баланс сил, а й засоби розв’язання конфліктів та антагонізмів.

"Належить бути готовими до нових викликів і зробити все, аби попередити небажаний хід подій", - підкреслив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News