Тарасюк хоче опосередковано вплинути на політику ЄС

Субота, 7 травня 2011, 18:23

В Україні покладають великі надії на те, що через участь в ПА Євронест депутати Європарламенту займуть більш поступливу позицію щодо євроінтеграції України.

Про це на Українському радіо заявив спів-президент ПА Євронест, голова Комітету ВР з питань євроінтеграції Борис Тарасюк, повідомляє прес-служба "Народного руху".

За його словами, через участь депутатів Європарламенту в ПА Євронест буде формуватися їхня позиція, а відтак і позиція Європарламенту щодо євроінтеграційного курсу України. Політик додав, що це є опосередкований вплив на політику ЄС щодо євроінтеграційних устремлінь нашої держави.

Тарасюк наголосив, що для України політика "Східного партнерства" має факультативне значення, оскільки для нашої країни головним залишається безпосередній двосторонній діалог між Україною і ЄС на всіх рівнях.

Разом з тим, коментуючи пропозицію Мінфіну Росії поновити митне навантаження на газ, що експортується до нашої держави, Тарасюк зазначив, що Росія будь-що намагається нав’язати Україні неприйнятно високу ціну на газ.

"На жаль, у відносинах з Росією можна відмітити одну неприємну тенденцію – як не домовляйся з цією державою, а їй все мало. Пропозиції щодо запровадження мита на газ для України наочно демонструють нікчемну ціну домовленостей з Кремлем", - вважає він.

"Якщо Харківська угода, яку необхідно денонсувати, являє собою формулу "флот і територію в обмін на газ", то нині Росія хоче взагалі задурно залишити ЧФ РФ на території України мінімум до 2042 року. В той же час вона не проти запровадження кабальних цін на російських газ для нашої держави", – зазначив парламентар.

Прес-служба також повідомляє, що в суботу Тарасюк здійснив візит до Варшави (Польща) з метою участі в заходах в рамках відзначення Дня Європи.

Парламентар долучився до параду на честь Дня Європи. Також Тарасюк став одним із спікерів на дебатах "За Європу", де порушувалася низка питань, зокрема і щодо перспектив розширення ЄС.

До дискусії також були запрошені колишній прем’єр-міністр Польщі Тадеуш Мазовецький, голова комітету в закордонних справах Сейму Польщі Анджей Халіцький, голова Національного комітету Хорватії по переговорах з ЄС Весна Русич та депутат німецького Бундестагу Ґеорґ Ширмбек.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування