Янукович: Україна готова забезпечувати безпеку в світі

Неділя, 8 травня 2011, 10:08

Президент Віктор Янукович наголошує, що Україна готова до повномасштабної участі в програмах забезпечення стабільності та безпеки в світі.

Про це йдеться в його зверненні до ветеранів війни і співвітчизників з нагоди днів пам'яті й примирення, які Генасамблея ООН оголосила 8 та 9 травня.

"Підтверджуючи свою прихильність до основних принципів ООН, ми прагнемо жити у мирі і злагоді з усіма країнами і народами, на це спрямована державна політика і дії суспільства", - підкреслив Янукович.

"Ми відкриті для активного співробітництва на рівноправних засадах, для повномасштабної участі в існуючих програмах забезпечення стабільності та безпеки і готові долучитися до нових міжнародних мирних ініціатив. Це наш обов'язок перед усіма жертвами війни", - заявив він.

Президент нагадав, що втрати України у Другій світовій війні оцінюються більш ніж у 10 мільйонів життів.

"Україні, яка була епіцентром тієї світової трагедії, особливо добре відома ціна війни і миру. Наша пам'ять кличе до осмислених і відповідальних дій заради того, щоб подібне ніколи не повторилося", - йдеться у зверненні, розміщеному на офіційному сайті президента.

Янукович також привітав співвітчизників із Днем перемоги.

"З перших днів війни пліч-о-пліч із бойовими побратимами інших національностей українські воїни, партизани та підпільники боролися з ненависним ворогом. У горнилі битви з фашизмом розкрилися найкращі риси захисників Батьківщини – звитяга, самопожертва та нечуваний героїзм", - йдеться в привітанні.

"Неоціненним також є життєвий подвиг тих, хто підняв зі згарищ міста і села, відбудував зруйноване народне господарство, заклав підвалини незалежної України. Ці люди і сьогодні вчать нас мудрості, витримці, терпінню та оптимізму", - зазначив президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування