На підприємстві людини Тимошенко влаштували "маски-шоу"

Середа, 1 червня 2011, 15:41

У Херсоні бійці підрозділу СБУ "Альфа" у середу близько 11:40 зайшли на територію ЗАТ "Будмеханізація".

Як повідомляє УНІАН, вони проводили виїмку документації і системних блоків комп’ютерів в бухгалтерії підприємства.

Глава наглядової ради підприємства, керівник фракції ВО "Батьківщина" в Херсонській облраді Сергій Тріщанович заявив, на підприємство прийшли 6 слідчих обласного управління СБУ в супроводі бійців "Альфи" в масках.

За словами слідчих, вони проводять слідчі дії в рамках кримінальної справи за ухилення від сплати податків і нарахованих штрафних санкцій.

Тріщанович наголосив, що слідчі навіть намагалися забрати печатку підприємства, але це їм не вдалося.

Глава наглядової ради повідомив, що у підприємства дійсно є суперечка з місцевими податківцями: ще у 2010 році за результатами перевірки, яка проводилася за листом з СБУ, підприємству було нараховано штрафних санкцій на майже 6 мільйонів гривень.

Керівництво ЗАТ "Будмеханізація" не згодне з результатами перевірки і має намір оскаржити його у суді, але до отримання відповідного повідомлення з податкової зробити цього не може.

За інформацією керівника прес-групи управління СБУ в Херсонській області Володимира Слюсаренка, слідчим відділом УСБУ порушено кримінальні справи за частиною 2 статті 202 (порушення порядку ведення господарської діяльності) і частиною 3 статті 212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу відносно директора "Будмеханізації".

В рамках досудового слідства, згідно з постановою суду, проводиться обшук в приміщенні вказаного підприємства. Також Слюсаренко зауважив, що по закінченні слідчих дій директору підприємства буде вручено копію протоколу обшуку.

Як зазначається у повідомленні, до ЗАТ "Будмеханізація" має безпосереднє відношення заступник глави парламентської фракції БЮТ і діючий глава Київського і Херсонського осередків партії "Батьківщина" Юрій Одарченко.

За словами самого Одарченка, дії СБУ на ЗАТ "Будмеханізація" мають політичні підстави.

"Я вийшов на обласне СБУ за поясненнями щодо ситуації на підприємстві, але там звели очі вгору і запропонували вирішувати свої проблеми з їх керівництвом", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування