У Тимошенко натякають владі на долю Білорусі

П'ятниця, 10 червня 2011, 13:21

У партії "Батьківщина" заявляють, що своєю резолюцією Європарламент зобов'язує українську владу скасувати підписку про невиїзд Юлії Тимошенко.

Про це розповіли на прес-конференції в п'ятницю лідери партії Олександр Турчинов та Григорій Немиря.

"У кінці цієї резолюції вже імперативно висловлюється заклик, я цитую пункт четвертий "закликається українська влада скасувати підписку про невиїзд, яка стосується поїздок всередині та за межами України і взята з Тимошенко та інших ключових політичних фігур", - сказав Немиря

Він також додав, що резолюція також містить заклик щодо негайного звільнення з-під варти представників опозиції.

У свою чергу Турчинов розповів, що фракція БЮТ "бере під особистий контроль виконання резолюції Європарламенту" і зокрема готує звернення до Генпрокурора Віктора Пшонки з приводу скасування підписки про невиїзд.

"Наші депутати збирають підписи, і я впевнений, що депутати НУНС приєднаються під зверненням до суддів щодо негайного звільнення Луценка, Макаренка, Діденка, Іващенка та інших політв'язнів", - сказав він.

Немиря закликав не применшувати значимість цього документу нагадавши про застосування санкцій по відношенню до Білорусі після відповідної резолюції.

Він також прокоментував заяви представників влади про те, що голосування по резолюції не відображає позицію всього Європарламенту.

За його словами, кількість депутатів з трьох фракцій, які проголосували за резоюцію, складає 404 депутати з 735, що складає 55% від усіх депутатів парламенту.

Немиря додав, в голосуванні взяли участь три фракції – ЄНП, ліберали та фракція зелених вільного альянсу, які згідно з регламентом напрацьовують єдину позицію кожної фракції незалежно від кількості присутніх під час голосування депутатів.

"В Європейському парламенті, на відміну від нашого, відсутнє таке поняття як тушки, тому позиція фракції є результативною незалежно від кількості присутніх на момент голосування депутатів у залі", - додав Турчинов.

Українська правда