На Тихонові "кадротрус" у Азарова не скінчиться?

Четвер, 2 червня 2011, 08:57

У фракції Партії регіонів прогнозують нові кадрові зміни в Кабінеті міністрів.

Про це сказав Радіо "Свобода" заступник голови фракції ПР Вадим Колесніченко.

"Чиновники, які не відповідають вимогам президента, будуть звільнюватися. Кожен фахівець на своїй ділянці відпрацьовує ті завдання, які є, але не з такою інтенсивністю, якої вимагає президент. Відставки будуть постійними, немає нікого, як кажуть, недоторканих", - заявив депутат.
  
Однак називати конкретні прізвища міністрів, які можуть бути звільнені найближчим часом, за словами Колесніченка, зарано.

Між тим, політолог Володимир Фесенко зазначив, що з вуст президента Віктора Януковича звучало багато критики на адресу міністра оборони Михайла Єжеля – і це не випадково.
 
"На Тихонові "кадротрус" в уряді не скінчиться", - заявив експерт.

"Є декілька міністрів, до яких зауваження виникають періодично. Наприклад, Міністерство оборони. Про Єжеля говорять ще з минулого року, і ризик для нього існує. Була критика і на адресу міністра фінансів Ярошенка", - зазначив Фесенко.
  
А політолог Вадим Карасьов вважає, що Янукович звільненнями міністрів намагається "випустити пару", тобто зменшити протестні настрої серед населення.
 
"Якщо будуть проблеми з бюджетом, може постраждати міністр фінансів. Якщо будуть проблеми з невдоволенням вчителів та викладачів вишів від реформи Табачника, можливо, дійде черга і до Табачника", - вважає Карасьов.

"Месидж президента Януковича такий: кожен чиновник, кожен міністр має боятися, що у будь-який момент він може бути звільнений", - додав він.
 
Як відомо, 1 червня президент звільнив віце-прем’єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Віктора Тихонова.

Також були звільнені заступник Тихонова Юрій Хіврич і голова Севастопольської міської держадміністрації Валерій Саратов.

Крім того, в Адміністрації президента не виключили подальших кадрових змін у регіонах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування