Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головний санлікар пішов чи то через конфлікт, чи то через нову команду

Четвер, 2 червня 2011, 10:07

Основним претендентом на посаду головного санітарного лікаря України є начальник Київської міський санепідемстанції Анатолій Пономаренко.

Про це сказала газеті "Комерсант-Україна" голова комітету Верховної ради з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва (Партія регіонів).

"Він (Пономаренко) – хороший фахівець, санітарний лікар, який давно працює в структурі, думаю, він міг би зайняти цю посаду", - зазначила вона.

Бахтеєва також зазначила, що до роботи Сергія Риженка, який подав заяву про звільнення з посади головного санітарного лікаря України, у комітету не було.

"На нього не було скарг ні з боку народних депутатів, ні від представників облздравів. Причину звільнення я бачу одну: міністр (охорони здоров'я) формує нову команду", - сказала "регіоналка".

Разом із тим, джерело видання в Мінздоров’я назвало однією з імовірних причин звільнення Риженка затяжний конфлікт із Пономаренком.

"Конфліктували вони з моменту призначення Сергія Риженка. Риженко за фахом дерматовенеролог, а Пономаренко - дипломований санітарний лікар. У деяких питаннях він вважав себе більше компетентним", - сказав співрозмовник газети.

Пономаренко підтвердив, що конфлікт із Риженком у нього був.

"Я зараз на лікарняному й уперше чую про відставку Риженка. Але якщо мені запропонують зайняти це місце, я погоджуся. Адже я присвятив санітарно-епідеміологічній роботі 30 років", - додав він.

Разом із тим сам Риженко сказав газеті, що в нього не було протистояння з Пономаренком:

"Я людина дружелюбна і ні з ким не конфліктували. Те, що я написав заяву про відставку, ще не значить, що її підпишуть. Нам є чим похвалитися - ми локалізували осередок виникнення холери (у Маріуполі), і це захворювання далі не поширюється", - заявив він.

За словами Риженка, в його заяві про звільнення за власним бажанням "немає нічого екстраординарного".

"Я хочу дати можливість новому міністру сформувати свою команду й вирішити, з ким йому працювати далі. Такі заяви я писав неодноразово при зміні міністрів охорони здоров'я й залишався на своїй посаді", - сказав він.

Прес-секретар міністра охорони здоров'я Сергій Нагорянський визнав: "Із приходом нового міністра відбуваються кадрові ротації, тому що кожен керівник формує свою команду".

Як відомо, міністр охорони здоров'я Олександр Аніщенко після призначення на посаду говорив про кадрові зміни, які готуються в структурі Мінздоров’я.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування