В пенсійному законі змінили 11 ком, а людожерські норми лишили?

Четвер, 2 червня 2011, 12:29

В опозиції запевняють, що уряд повернув до парламенту не змінений проект пенсійної реформи.

Про це заявив журналістам бютівець Андрій Павловський.

За словами депутата, в законі "змінили 11 ком, в той час як усі найбільш людожерські норми залишилися".

"Тут написано: пенсійний вік для жінок, які отримують пенсію за загальним законом, підвищити з 55 до 60 років, починаючи з 1 вересня 2011 року. І нібито є там така поблажечка, що тимчасово протягом трьох років пропонується жінці надати право добровільного вибору, коли іти на пенсію", - обурився депутат.

Також, за словами Павловського, залишено норми щодо підвищення терміну трудового стажу на 10 років.

Військовослужбовці зможуть виходити на пенсію у 45 років, але пенсію отримуватимуть з 65.

"Самі експерти Пенсійного фонду кажуть, що ці норми дають щорічно економію в 500 мільйонів гривень. Тобто проблему дефіциту Пенсійного фонду, який був минулого року 34 мільярди, не вирішують", - зауважив депутат.

"Вони також вкидають популістську норму, що буде обмежена пенсія високопосадовців 10 прожитковими мінімумами. Це повна дурниця, бо є рішення Конституційного Суду, що забороняє приймати закони, які погіршують соціальний стан", - наголосив Павловський.

"А крім того КС каже, що закон не має зворотньої сили. Тобто ті чиновники-пенсіонери, як отримували по 20-30 тисяч гривень, так і отримуватимуть. Це робиться для того, щоб розвести простих людей", - обурився бютівець.

Водночас лідер Партії регіонів Олександр Єфремов зазначив, що допрацьований законопроект розглядався фракцією у четвер.

"Ми послухали сьогодні доповідь віце-прем'єра Тігіпка. Вона була достатньо переконливою з економічної точки зору. Зараз ми взяли паузу для того, щоб наші експерти проаналізували урядові пропозиції", - заявив депутат.

"Щодо попередньої оцінки, то нам би хотілося бачити ще одну складову в цьому документі – ми робимо реформу не заради реформи, хоча й для цього теж – треба поміняти систему наповнення Пенсійного фонду", - сказав Єфремов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування