В партії Чорновола бояться, що ексгумація йде для закриття справи

Четвер, 2 червня 2011, 18:13

Ексгумація тіла В'ячеслава Чорновола має відбуватися згідно всіх необхідних процесуальних вимог та під пильним контролем громадськості.

Про це заявив глава Народного руху України, депутат Верховної Ради Борис Тарасюк, повідомляє його прес-служба.

"Позиція Народного Руху завжди була обґрунтованою і послідовною у питанні розслідування вбивства Чорновола. Ми розуміємо необхідність проведення ексгумації тіла Вячеслава Максимовича, але дозвіл на її проведення може дати тільки родина Чорновола", - зазначив він.

"Лише через проведення ексгумації можна перевірити інформацію, оприлюднену раніше, що Чорновіл загинув не внаслідок ДТП, а через смертельні пошкодження, завдані невідомим предметом", - сказав Тарасюк.

В той же час, за його словами, проведення ексгумації за нинішньої ситуації ставить під сумнів щирість Генпрокуратури у бажанні пролити світло на події 12-річної давнини.

"Рівень довіри в суспільстві до правоохоронних органів сьогодні, м’яко кажучи, невисокий. Це є об’єктивною причиною наших побоювань, що ексгумацію використають лише для того, щоб нашвидкуруч закрити цю справу. Цього не можна допустити", - наголосив політик.

Тарасюк нагадав, що в Народному Русі ще з 1999 року працювала комісія, мета якої полягала у розслідуванні цього злочину.

"Без сумніву, завдяки тиску Народного Руху і громадськості нам вдалося поновити розслідування цієї справи, яка першочергово трактувалась лише як ДТП і була закрита. Тому сьогодні ми не маємо морального права допустити аналогічне закриття справи", - сказав він.

Глава НРУ повідомив, що як народний депутат вимагатиме зустрічі з Генпрокурором Віктором Пшонкою для з’ясування всіх обставин проведення ексгумації тіла Вячеслава Чорновола.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування