У Грищенка нагадали "друзям" Тимошенко, що Україна - не тільки вона

Четвер, 23 червня 2011, 18:49

Європейській народній партії не варто "зводити себе до клубу співчуваючих" екс-прем'єру Юлії Тимошенко.

Про це повідомив директор Департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, передає "Інтерфакс-Україна", коментуючи декларацію щодо України президентства ЄНП.

"Дуже хотілося б, щоб така потужна і поважна політична європейська структура, як ЄНП, все-таки, не зводила себе до клубу співчуваючих Тимошенко, а все більше була б об'єднанням друзів Україні в цілому", - заявив він.

За його словами, в МЗС сподіваються, що ЄНП буде надалі публікувати заяви "не тільки тоді, коли це вигідно БЮТ", але й більш чітко висловлювалася щодо європейських перспектив України.

"Нам би дуже хотілося, щоб ЄНП скористалася тим, що в складі її лідерів присутні представники керівництва провідних європейських держав, єврокомісії та інших органів Євросоюзу, щоб вона, все-таки, доклала зусиль до того, щоб і в Брюсселі, і інших столицях перестали звучати сигнали, які розчаровують український народ, про те, що в найближчій перспективі Україні не варто розраховувати на гарантії членства в ЄС", - підкреслив Волошин.

Він також зазначив, що якщо ЄНП буде допомагати Україні в євроінтеграції, то тоді і ставлення українського народу до неї буде значно позитивніше.