Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європейські друзі Тимошенко звинуватили Януковича в авторитаризмі

Четвер, 23 червня 2011, 16:07

Авторитарні дії української влади можуть підірвати європейські прагнення України.

Про це йдеться в декларації щодо України президентства Європейської народної партії.

"Ми висловлюємо нашу глибоку стурбованість серйозним погіршенням ситуації в Україні в плані безперервного зловживання системою кримінального правосуддя в політичних цілях", - йдеться у декларації.

Також в ЄНП стурбовані "системним посяганням на верховенство права за допомогою політично мотивованих переслідувань колишніх членів уряду, в першу чергу, лідера опозиції, колишнього прем'єра Юлії Тимошенко, активістів громадянського суспільства та ЗМІ".

"Незважаючи на численні публічні заяви президента ЄНП і нашої політичної Асамблеї, а також резолюції Європарламенту і ПАРЄ, президент Янукович і українська влада продовжують їх ігнорувати і намагаються відкупитися, на словах обіцяючи виправити ситуацію", - наголошується в документі.

"Подібні дії української влади є авторитарними за своєю природою, так як вони не ґрунтуються на верховенстві права і демократичних принципах", - заявили в ЄНП.

"Якщо це не припиниться, надалі дані негативні тенденції вплинуть на міжнародний імідж України і можуть серйозно підірвати європейські прагнення України", - підкреслюється в документі.

У ЄНП також "розуміють і підтримують" прийняте Тимошенко рішення звернутися до Європейського суду з прав людини.

"Ми знову закликаємо українську владу зупинити всі політично мотивовані переслідування і виборче використання системи кримінального правосуддя щодо опозиції", - йдеться у декларації.

"Ми хотіли б нагадати президенту Віктору Януковичу його особисту відповідальність щодо дотримання правил закону, демократії і захисту прав людини в Україні", - зазначили в ЄНП.

Президентство є виконавчим органом ЄНП, до складу якого входять безпосередньо президент партії Вілферд Мартенс, президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, президент Ради ЄС Херман Ван Ромпай та інші чиновники ЄС.

Джерела агентства "Інтерфакс-Україна" стверджують, що документ розроблявся до опівночі за безпосередньої участі Баррозу.

Як відомо, партія "Батьківщина" є спостерігачем у ЄНП.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: