Регіонали категорично не хочуть урізати собі пенсії

П'ятниця, 3 червня 2011, 10:33

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко зажадав від Партії регіонів підтримати урядовий законопроект про пенсійну реформу.

Як пише "Комерсант-Україна", про це йшла мова на закритому засіданні фракції Партії регіонів.

Один з депутатів, який був на зборах, розповів виданню, про що говорив віце-прем'єр: "Тігіпко сказав: якщо ми не проголосуємо за пенсійну реформу, за неї проголосує наступне скликання Верховної ради, оскільки у 2014-2015 роках пенсії буде нічим платити".

Регіонал зазначив, що керівництво фракції мовчки слухало Тігіпка, тоді як депутати не стримували емоцій.

Віце-прем'єр відзначив "особливу важливість" ухвалення законопроекту до кінця поточної сесії парламенту (15 липня).

"Категорично проти виступили представники профспілок. Колег обурило обмеження максимальної пенсії до 10 прожиткових мінімумів. Їх аргументи зрозумілі - у нас багато депутатів пенсійного або передпенсійного віку", - зазначив співрозмовник видання.

Регіонал додав, що ці аргументи не пом'якшили позиції віце-прем'єра.

Депутат від Партії регіонів Олександр Стоян повідомив, що фракція не визначилася зі своєю позицією з приводу нового варіанту пенсійної реформи: "Законопроект розгляне комітет, ймовірно, його оцінить політрада Партії регіонів".

"Рішення щодо проекту закону не прийнято", - сказав Стоян, додавши, що не побачив кардинальних відмінностей нового варіанту документа від старого.

Як відомо, проект закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" Кабмін вніс до парламенту 1 червня замість відкликаного напередодні однойменного документа.

Раніше Тігіпко заявляв, що подасть у відставку, якщо до кінця сесії Верховна Рада не ухвалить пенсійної реформи.