Особливий Фірташ на рік раніше зруйнував монополію "Нафтогазу"

П'ятниця, 3 червня 2011, 12:22

З 2012 року газова монополія "Нафтогазу" розпадеться, але Дмитро Фірташ уже зараз купує в обхід нього газ для своїх підприємств.

Про це він розповів в інтерв'ю "Фокусові".

Фірташ розповів, що купує газ для своїх підприємств у Середній Азії.

"Я не портфельний інвестор, що вклав гроші в компанію і чекає, коли в неї буде дохід", - заявив він.

"Я усім займаюся сам: вкладаю, розвиваю, керую, проводжу наради, їжджу по заводах. Довелося включати мізки і відновлювати свої відносини із Середньою Азією, які, я в принципі, не втрачав, і знову домовлятися про дешевший газ. Ми цілком пішли від "Нафтогазу" через те, що не можемо за цією ціною працювати, у принципі", - заявив Фірташ.

"Це не "Нафтогаз" винен, а уряд Тимошенко, який уклав кабальний газовий контракт. Усе одно ми платимо НАК за транспорт, усе одно розраховуємося. У нас підписаний річний контракт на газ. Тепер наша перевага в одному – ми чітко знаємо конкретну ціну, без формул, і завдяки цьому закрили питання сировини. І заводи точно розуміють, яка буде собівартість їхнього продукту протягом року", - відзначив він.

"Усі зайві ланки ми забрали. З 2012 року газова монополія НАК розпадеться, і на ринку буде багато трейдерів – цього вимагає і ЄС, і МВФ. Ми наполягли, щоб нас пустили на ринок з 2011 року", - заявив Фірташ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування