Тігіпко попереджає, що без МВФ можна скотитися до дефолту

Субота, 4 червня 2011, 11:26

Віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко вважає, що відмова від співпраці з МВФ може поставити Україну на межу дефолту.

Таку думку він висловив у п'ятницю в ефірі телеканалу Інтер, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

При цьому Тігіпко пояснив, що самі гроші МВФ для уряду "не такі важливі", оскільки вони не витрачаються, а надходять у валютні резерви і там накопичуються.

Водночас, за його словами, "відхід Міжнародного валютного фонду одразу знижує рейтинги країни".

"Наші запозичення, які ми повинні будемо обслуговувати, ... відразу подорожчають", - сказав Тігіпко і зазначив, що за останні три роки в України істотно зріс зовнішній борг.

"Більше того, я вам можу сказати, що ми можемо прийти через одне-два запозичення до ситуації, коли ми будемо перебувати в переддефолтній ситуації", - підкреслив Тігіпко.

"І ось тоді починається ситуація та, що з Грецією, коли по живому ріжуть заробітні плати на 20%, скажімо, у бюджетній сфері, по живому ріжуть пенсії, скорочують просто. Цього дуже не хотілося б, щоб відбулося в Україні", - підсумував віце-прем'єр.

Раніше в ЗМІ з'явилася копія листа глави Нацбанку до глави уряду, де НБУ звинувачує Кабмін у зриві співпраці з МВФ.

Пізніше міністр фінансів Федір Ярошенко заявив, що програму співпраці України з МВФ ніхто не припиняв, і Україна отримає наступний транш вчасно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування