Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Донеччині ще 5 хворих на холеру

Субота, 4 червня 2011, 13:19

Станом на суботу в Донецькій області зареєстровано 5 нових випадків захворювання на холеру, у тому числі одної дитини.

Про це повідомляється на офіційному сайті Донецької обласної санітарно-епідеміологічної служби, передає Інтерфакс-Україна.

"Всі вони отримують лікування в холерному госпіталі, відзначається позитивна динаміка їх клінічного стану. Таким чином, у місті Маріуполі всього зареєстровано 13 випадків захворювання на холеру, підтверджених лабораторно, у тому числі 12 дорослих, 1 дитина", - йдеться в повідомленні.

За даними епідеміологічного розслідування, зараження хворих відбулося переважно при обробці свіжовиловленої риби в місцях несанкціонованого скидання стічних вод у неканалізовані частини або при споживанні виготовлених з неї страв удома.

З метою локалізації та ліквідації осередку холери здійснюється бактеріологічне обстеження контактних з хворими в широких межах вогнища і екстрена антибіотикопрофілактика.

"В однієї контактної з сімейного вогнища виділений холерний вібріон за відсутності проявів захворювання", - відзначають в облСЕС.

Головний держсанлікар Маріуполя видав у п'ятницю постанову про заборону любительського лову риби та купання на річках Кальчик та Кальміус.

Посилено проведення попереджувальних заходів на всьому узбережжі Азовського моря, де заборонений вилов риби та купання до поліпшення епідситуації.

У той же час, за даними Кримської СЕС, випадків захворювання холерою на півострові не зареєстровано.

Про це повідомила головний держсанлікар Криму Наталя Пеньковська, передає ЛігаБізнесІнформ з посиланням на е-Крым.

За її словами, в даний час проводиться дослідження проб, взятих у морській і прісній воді, а також у стічних водах. Люди, які звернулися до медичних установ з клінічними проявами кишкової інфекції, проходять лабораторне обстеження.

Разом з тим, фахівці Одеської обласної СЕС розпочали відбір проб води для перевірки на наявність холери в Одесі і області.

Про це на прес-конференції в п'ятницю повідомив завідувач відділом особливо небезпечних інфекцій обласної СЕС Олександр Волков, повідомляють Українські новини.

Він додав, що також досліджується риба, і результати всіх досліджень будуть готові 6 червня. Також розпочато обстеження всіх хворих з дисфункцією кишечника.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...