Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналістам пропонують поорудувати під Межигір'ям сапкою й лопатою

Субота, 4 червня 2011, 14:29

Сільський голова Нових Петрівців Київської області Родіон Старенький запросив організаторів акції руху "Стоп цензурі" під Межигір’ям, запланованої на 6 червня, провести цю акцію на площі у центрі села.

"Я як сільський голова повинен забезпечувати громадський порядок на території свого села. І після цього звернення, яке прийшло до сільської ради вчора, я прийняв рішення в інтересах громади Нових Петрівців і звернувся до суду з клопотанням заборонити проводити цю акцію", - заявив Старенький у коментарі УНІАН.

За його словами, цей захід заплановано провести на одній із вулиць села, і зранку, коли місцеві жителі будуть їхати на роботу, акція перешкоджатиме його односельчанам.

"Я вам скажу: для цього існують майдани, площі, але не проїжджі частини. Можна було б і в центрі села провести таку акцію, і поблизу музею", - сказав сільський голова.

Оскільки акція запланована на День журналіста, Старенький запропонував журналістам екскурсію: "Ми би могли показати визначні місця села. У нас є національний музей "Битва за Київ", етнографічний музей. Можемо провести для журналістів екскурсію по селу".

"Якщо б журналісти захотіли провести цю акцію у рамках суботника, ми могли б теж запропонувати їм місця – провести благоустрій сапкою, з косою, з лопатою", - зауважив він.

Водночас прес-секретар президента Дарка Чепак підтвердила, що журналісти мають право на мирне зібрання, у тому числі біля резиденції президента Межигір'я.

"Якщо є люди, які хочуть провести мирне зібрання, то я не бачу у цьому проблеми. Вони можуть це зробити", - сказала Чепак у коментарі Kyiv Post про заплановану журналістами акцію біля Межигір'я.

На запитання, як у президентській адміністрації будуть реагувати у разі, якщо суд заборонить журналістам провести мирну акцію біля Межигір'я, речник президента зазначила, що "у такому разі це питання до суду, адже суди - це окрема незалежна гілка влади".

Чепак не уточнила, як буде реагувати президент, який є гарантом Конституції, якщо суд заборонить гарантоване Конституцією право на мирне зібрання.

Як відомо, руху "Стоп цензурі!" має намір 6 червня, у День журналіста, провести акцію з вимогою виконання обіцянки президента Віктора Януковича показати свою резиденцію "Межигір’я".

Журналісти планують провести акцію у селі Нові Петрівці біля в’їзду до президентської резиденції "Межигір’я".

Новопетрівська сільрада подала у Київський окружний адміністративний суд позов на організаторів акції. Засідання суду має відбутися в суботу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування