Тарасюк підозрює, що влада намагається усунути докази вбивства Чорновола

Субота, 4 червня 2011, 18:16

Утаємничена ексгумація тіла В'ячеслава Чорновола дає підстави для настороженості, чи влада не намагається усунути єдине свідоцтво злочину проти нього.

Про це у п’ятницю на прес-конференції у Львові заявив голова Народного руху, народний депутат Борис Тарасюк, повідомляє прес-служба партії.

"Про необхідність проведення ексгумації тіла Чорновола нам було відомо давно. Про це ми говорили під час зустрічі з генпрокурором ще в березні цього року. І він сказав, що це потрібно, щоб підкріпити одну з версій слідства. На той момент не було згоди членів родини. Після отримання такої згоди, ексгумацію провели", - констатував Тарасюк.

"Звичайно, нам, як членам партії, не повинні були нічого повідомляти, однак родина мала б про це знати. Думаю, влада хоче утаємничити цей процес для того, щоб усунути його з-під будь-якого контролю", - наголосив депутат.

Він повідомив, що звертався до МЗС на прохання Генпрокуратури і надав конкретні контакти міжнародних установ, які займаються ідентифікацією тіла і є безсторонніми у цих процесах.

"Але, на жаль, вся ця робота покладена в шухляду. Їм не потрібні незалежні міжнародні експертизи. Вони, очевидно, хочуть убезпечити себе від несподіваних результатів. Адже незалежна експертиза може підтвердити версію про те, що Чорновола добивали після аварії, яка також була спланована", – переконаний Тарасюк.

Він наголосив, що звернувся до генпрокурора, щоб організувати негайну зустріч.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News