Охоронця УДО покарали за інцидент з журналістом, але знімати все одно не можна

Субота, 4 червня 2011, 22:22

На військовослужбовця Управління держохорони, який у квітні не дозволив кореспонденту "Української правди" знімати кортеж президента, накладено дисциплінарне стягнення.

Як повідомляє сайт Управління держохорони в суботу, це здійснено за результатами службової перевірки щодо обставин непорозуміння між журналістами "Української правди" та військовослужбовцем УДО, що відбулося 12 квітня цього року під час візиту прем’єра Росії Володимира Путіна в Україну.

"Встановлено, що військовослужбовець дотримувався вимог в рамках поставленого завдання на інструктажі. Співробітник УДО України попереджав журналістів видання про введення особливого режиму охоронного заходу", - йдеться в повідомленні.

"Водночас, спілкуючись з журналістами, розмову вів не етично, порушивши вимоги пункту 5 статті 4 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України (а саме обов’язок поводитися з гідністю і честю) та допустив формування негативного іміджу Управління державної охорони України", - повідомляє УДО.

За результатами службової перевірки на військовослужбовця накладено дисциплінарне стягнення. З особовим складом проведено додаткові заняття щодо чіткого порядку дій оперативних нарядів у ході здійснення охоронних заходів.

УДО також звертає увагу працівників мас-медіа на те, що у сфері відповідальності правоохоронного органу спеціального призначення знаходиться і забезпечення безпеки глав іноземних держав, парламентів та урядів, керівників міжнародних організацій, які прибувають в Україну чи перебувають на її території з офіційними візитами.

"Особливі заходи безпеки під час візиту високих гостей держави пов’язані, в тому числі, із посиленням терористичних загроз в їх адресу. Тому УДО України здійснює особливий режим із забезпечення безпеки делегацій, зокрема це стосується здійснення фото- і відеозйомки охороняємих персон та маршрутів їхнього пересування", - йдеться в повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...