ЄС порадує Україну вже у вересні?

Неділя, 5 червня 2011, 10:06

Україна у випадку успішного завершення запланованого на червень раунду переговорів з ЄС зможе підписати угоду про асоціацію та про зону вільної торгівлі у вересні цього року.

Про це повідомляє польське інформаційне агентство РАР з посиланням на неназваного працівника однієї зі служб Верховного представника ЄС з питань спільної зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон.

"За даними високопоставленого дипломата у Європейській службі зовнішніх дій (EASEU), в ідеальному сценарії обидві угоди (про вільну торгівлю та асоціацію) могли б бути підписані під час саміту "Східного патнерства" у вересні у Варшаві",- відзначає агентство.

Прес-секретар посольства України у Брюселі Ірина Шкляр сказала польському агентству, що черговий, 17-й раунд переговорів, який заплановний на 20 червня у Києві, "може стати вирішальним" для їхнього технічного завершення.

В українському посольстві також відзначили, що після травневих переговорів віце-прем’єра Андрія Клюєва з європейською стороною усі "червоні лінії стали зеленими".

"Європейська комісія не надає деталей, але вважає, що є великий шанс на наближення останнього етапу переговорів", - відзначає РАР.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News