Керівництво СТБ не пустило своїх журналістів у "Межигір’я"

Понеділок, 6 червня 2011, 20:10

Новий головний редактор телеканалу СТБ Михайло Єрмолаєв скасував поїздку знімальної групи для висвітлення подій під "Межигір'ям" 6 червня.

В інтерв’ю "Телекритиці" Єрмолаєв заявив, що так вирішив через рішення суду.

"Знімальна група не поїхала до "Межигір'я", оскільки в суботу було ухвалене рішення суду про те, щоб не влаштовувати там акції. А збори журналістів могли здатися за акцію. Тому якби ми відправили туди знімальну групу, вийшло б, що ми порушуємо рішення суду", - зазначив він.

"У нас є достатньо інструментів, щоб донести інформацію до глядача, не порушуючи закон", - додав Єрмолаєв.

В свою чергу, журналісти ньюзруму "Вікон" на СТБ не згодні з позицією головного редактора.

"Журналісти ньюзруму вважають, що тема "Межигір'я" є соціально важливою, бо була обіцянка першої особи держави, і наш обов'язок - проконтролювати це. Була запланована у п'ятницю зйомка, однак у суботу її скасували за нез'ясованих обставин", - повідомила позицію колективу кореспондент Наталя Соколенко.

"Головний редактор не дав нам достатніх пояснень, які саме обставини вплинули на його рішення: чи це були зовнішні обставини, чи в нього змінилося внутрішнє переконання журналістських стандартів", - додала вона.

Як відомо, рух "Стоп цензурі!" мав намір 6 червня, у День журналіста, провести акцію з вимогою виконання обіцянки президента Віктора Януковича показати свою резиденцію "Межигір'я".

Про акцію було повідомлено Новопетрівську сільраду в п'ятницю, 3 червня.

У суботу, 4 червня, Київський окружний адміністративний суд заборонив акцію під "Межигір'ям", задовільнивши позов сільського голови Нових Петрівців Родіона Старенького.

Журналісти заявили, що приїдуть до "Межигір'я", щоб проконтролювати виконання рішення суду.

6 червня під "Межигір'ям" зібралися близько 60 журналістів.

Віктор Янукович проїхав повз них не спиняючись, натомість до преси вийшла Дарка Чепак. За її словами, кортежу забороняє зупинятися служба безпеки президента.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування