У Донецьку матері, яка судиться за школу, погрожували відрізати язика

Вівторок, 7 червня 2011, 12:11

Ірина Круглова, яка позивається через ліквідацію 111 школи в Донецьку, заявляє про погрози на свою адресу й побоюється за здоров'я свого сина.

Про це вона повідомила кореспонденту УНІАН.

Круглова повідомила, що після того, як Ворошиловський райсуд Донецька за її позовом ухвалив рішення зупинити рішення Донецької міськради про ліквідацію школи №111, ввечері її підстерегли невідомі молоді чоловіки й погрожували розправою за те, що вона "ходить через школу по судах".

"О 19.30 я йшла додому повз школу №111 і, коли завернула за будівлю школи, відчула, що за мною хтось йде, але я не оберталася. Потім до мене ззаду підійшли двоє хлопців років до 25, взяли мене за одну й за іншу руку, відвели вбік", - розповіла жінка.

"Ну що ти, оката, язиката.. Очі ми повиколюємо, язика відріжемо, а дитині твоїй старшій ноги переламаємо, якщо не перестанеш ходити по судах через школу. Зрозуміла?". На що я відповіла, що "зрозуміла". Тоді вони розвернулися й пішли, звідки прийшли", - розповіла Круглова.

Вона зазначила, що це відбулося 30 травня ввечері, саме того дня, коли вона віднесла копії рішень суду щодо міськради в Петровську районну раду.

"Тому погрози на свою адресу я пов'язую з нашим районним керівництвом", - зауважила жінка.

Мати учня повідомила, що наступного дня вона саме виїжджала до Києва, тому вже там, 1 червня, написала й віднесла заяву про погрози на свою адресу в Генеральну прокуратуру України.

Круглова повідомила, що в неї "двоє дітей – старший син перейшов у 5-й клас і молодший син йде в 1-й клас до школи №111". "Розумієте, погрожували старшому сину, тому що він серйозно займається в дитячій футбольній школі, тому погрожували йому переломом ніг...", - сказала мати.

15 квітня 2011 року депутати Донецької міськради, незважаючи на протести батьків, ухвалили рішення про закриття трьох загальноосвітніх шкіл №№ 111, 121 і 154.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News