Тимошенко частково задовольнили і дали перерву до середи

Понеділок, 4 липня 2011, 11:45

В судовому розгляді справи Юлії Тимошенко оголошено перерву до 6 липня.

Таке рішення оголосив суддя Родіон Кірєєв.

Таким чином суд частково задовольнив клопотання підсудної.

"Суд визнає неповажними повідомлені стороною захисту причини неявки на засідання захисника Власенка, та, враховуючи обсяг матеріалів кримінальної справи, те, що захиснику Титаренку була надана можливість ознайомитися з матеріалами кримінальної справи, на місці постановив клопотання...задовольнити частково", - сказав суддя Родіон Кірєєв.

"Захиснику надається можливість ознайомитися з матеріалами справи до 6 липня", - додав він, та оголосив перерву у судовому засіданні до 10:00 середи.

Перед тим Юлія Тимошенко та її захист просили Печерський суд надати їм місяць для ознайомлення з матеріалами справи.

Вона мотивувала це залученням нового адвоката Миколи Титаренка.

"Я хочу зазначити, що ми як команда – я і мої захисники - були поставлені в умови крайнього цейтноту. Ми були змушені читати по 4 тисячі сторінок щодня", - заявила вона.

"Це клопотання – це тест це суд або не суд", - наголосила Тимошенко.

Сам Титаренко заявив, що не мав часу ознайомитися з матеріалами справи та не зможе надати кваліфіковану допомогу підзахисній.

Натомість суддя Кірєєв заявив, що захисник свідомо звернувся за іншою адресою суду, щоб отримати для ознайомлення матеріали справи, чим затягував процес ознайомлення.

Прокурор Микитин заперечив проти надання місяця на ознайомлення і зауважив, що станом на понеділок Титаренко мав ознайомитися "з двома третинами справи".

"Хотів би наголосити, що починаючи з 21 лютого по 22 квітня Тимошенко ознайомилася лише з 7 томами кримінальної справи. Відповідно з 22 квітня Тимошенко не ознайомлюється з 190 томами кримінальної справи. Відповідно її теза про щоденне читання 4000 аркушів справи не відповідає дійсності", - наголосив прокурор і передав суду відповідну довідку.

"Ця довідка так само сфальшована як і всі матеріали справи" , - заявила у відповідь Тимошенко.

Укнраїнська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування