Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецьк першим мітингував проти нових пенсій

Понеділок, 4 липня 2011, 20:57

Профспілкові організації Донецької області провели мітинг проти законопроекту про реформування системи пенсійного забезпечення.

Акція відбулася в Донецьку біля будівлі облдержадміністрації 4 липня, повідомляє "Остров".

У мітингу взяли участь близько тисячі представників 43 галузевих профспілок, що входять до обласної ради профспілок, а також група прихильників Компартії.

Фото "Остров" 

Учасники акції тримали в руках плакати: "Влада, не міняй дефіцит пенсійного фонду на дефіцит довіри народу!", "Працівники культури - проти пенсійної реформи за рахунок інтересів трудящих!", "Злиденні пенсії більше знижувати нікуди!", "Народ від вас захисту чекає! Реформа дуже боляче б'є!", " Пенсійна реформа в такому вигляді не потрібна, краще б пенсію підняли, наша пенсія - фігня!" та інші.

 

На мітингу була прийнята резолюція, в якій підкреслюється, що "пенсійна реформа, запропонована урядом, значно погіршує умови пенсійного забезпечення громадян України, знижує розміри пенсій, суперечить Конституції і проводиться на догоду вимогам МВФ".

 

На думку профспілок, внесення законопроекту на розгляд Верховної Ради у другому читанні 5 липня ігнорує запропоновані організаціями заходи по наповненню Пенсійного фонду і "всю тяжкість так званої пенсійної реформи перекладає тільки на трудящих і пенсіонерів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування