БЮТівців, які ходять на суд по Тимошенко, потягли на допити

Вівторок, 5 липня 2011, 10:47

Кількох депутатів від БЮТ, які були присутні на судовому засіданні у справі Юлії Тимошенко, викликали на допити до Генпрокуратури.

Про це з трибуни парламенту у вівторок заявив НУНСівець Арсеній Яценюк, виступаючи з заявою від фракцій НУНС і БЮТ.

"Ми вимагаємо, щоб Генпрокуратура у стінах парламенту дала, чому народних депутатів (від БЮТ) Олександра Стешенка, Остапа Семерака, Володимира Лемзу, Романа Забзалюка, Віталія Коржа, Євгена Шаго, Андрія Сенченка, які були присутні на судовому засіданні щодо Тимошенко, зараз викликають до прокуратури для дачі пояснення і допитів", - заявив він.

Яценюк також зазначив, що фракції також вимагають пояснень від представників Генпрокуратури, "чому суддя, який судить колишнього міністра внутрішніх справ, має декілька порушених кримінальних справ?".

"Яке право він має судити? Можливо, він навпаки має бути на лаві засуджених? Чому суддя, який навіть не призначений достроково Верховною Радою, розглядає одне з найбільш резонансних і найскладніших справ сучасної України – справу по відношенню до екс-прем’єра Юлії Тимошенко?", - додав він.

Крім того, фракції звернулися до голови Вищого спеціалізованого суду з розгляду кримінальних і цивільних справ з проханням прийти до парламенту і пояснити, "чи це є судова система, чи це – механізм знищення і переслідування опозиції".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News