СБУ ПОРУШИЛА СПРАВУ ЧЕРЕЗ БОРГИ ТИМОШЕНКО

Вівторок, 5 липня 2011, 17:54

Служба безпеки порушила кримінальну справу за фактом замаху на розтрату державних коштів на суму 405 мільйонів доларів.

Відповідну справу порушило у вівторок головне слідче управління.

Справу порушено за фактом вчинення колишніми службовими особами Кабінету міністрів, корпорації "Єдині Енергетичні Системи України" та компанії "United Energy International Limited" "за попередньою змовою групою осіб шляхом зловживання службовим становищем замаху на розтрату коштів державного бюджету України в особливо великих розмірах на загальну суму 405 млн. дол. США, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України".

Приводом для порушення кримінальної справи стали звернення прем’єра Миколи Азарова від 23.06.2011р. та від 29.06.2011р. до Служби безпеки України, а також звернення Міністра оборони Росії Анатолія Сердюкова до уряду України від 10.06.2011р.

У ході розслідування кримінальної справи встановлюються всі службові особи, причетні до скоєного злочину.

Згідно із частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу, дії караються позбавленням волі на строк від 7 до  12 років  з  позбавленням  права  обіймати  певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Згідно із ч. 2 ст. 15 КК, замах на  вчинення  злочину  є  закінченим,  якщо  особа виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця,  але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від її волі.

Як відомо, Міноборони Росії направило листа до уряду Азарова з проханням погасити борг корпорації "Єдині енергетичні системи України" в сумі 405,5 мільйонів доларів.

Пізніше прес-секретар прем'єра Віталій Лук'яненко підтвердив "Українській правді" справжність цього листа.

Водночас Азаров заявив, що Україна не має наміру віддавати Росії борги корпорації "Єдині енергетичні системи України".

Керівником корпорації ЄЕСУ у 1995-1997 роках була Юлія Тимошенко/

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News