Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З суду над Тимошенко міліція намагалась вивести депутата

Середа, 6 липня 2011, 10:43

У суді по справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко оголошено технічну перерву до 11 години через вимогу судді Родіона Кірєєва видалити з зали депутата від БЮТ.

Кірєєв вимагав видалити з зали суду депутата БЮТ Михайла Косіва після того, як той щось вигукнув під час розгляду справи.

Так, під час обговорення прохання сторони обвинувачення про припинення відео трансляції, Косів щось вигукнув. У відповідь на це Кірєєв попросив депутат назватися, аргументуючи тим, що він порушує порядок і перебиває суд.

"Встаньте, назвіть себе. На запитання головуючого, хто ви, і прохання встати, піднялась кілька людей. Тобто ви всі стверджуєте, що порушуєте порядок в залі", - сказав суддя.

"Ми стверджуємо, що ми просимо суд вести його коректно. Це єдина вимога… Я депутат Михайло Косів 1934 року народження. Був у судах Совєтського Союзу за 62 статтею – антирадянська пропаганда, бо ми з В'ячеславом Чорноволом видавали підпільний журнал. Я знаю, як діяли Радянські суди, вони набагато коректніші за вас", - заявив Косів.

Кірєєв звернувся до міліції з вимогою видалити депутата з зали. Однак Косів, який користується депутатською недоторканністю, відмовлявся виконувати вимогу судді

"Працівники міліції, зобов'язую вас виконати постанову головуючого", - оголосив він.

Представники спецпідрозділу "Грифон" намагаються вивести депутата. Депутати сказали, що міліція виведе Косіва, коли виведе всіх депутатів, або сюди прийде міністр Могильов.

У свою чергу Тимошенко заявила, що наразі на подвір'ї біля Печерського суду стоять озброєні співробітники "Беркуту", "які готові застосувати силу.

Як свідчить кореспондент "Української правди", насправлді весь двір заповнений Беркутом, який з'явився там в останні півгодини.

Водночас депутати від БЮТ попросили голову своєї фракції Івана Кириленка зробити заяву в залі Верховної Ради про спробу застосування сили щодо народних депутатів.

Пізніше вже після продовження засідання представники міліції залишили Косіва у спокої. Однак він сам пішов з зали, бо йому стало зле.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування