Характеристика від Партії регіонів відмазує від в'язниці

Четвер, 7 липня 2011, 11:02

Райсуд Харкова не дозволив міліції помістити у СІЗО члена районного осередку Партії регіонів, який шляхом обману отримав кредит у розмірі 2 мільйонів гривень.

На рішення суддів вплинув лист-характеристика від керівника місцевої парторганізації, пише газета "Дело" з посиланням на матеріали судового засідання.

Як зазначає видання, підприємець у 2008 році ввів в оману співробітників "Державного ощадного банку України".

Зокрема, він надав неправдиві відомості про наявність достатніх доходів для отримання кредиту, а також про відсутність інших кредитних зобов'язань перед комерційними банками.

Відповідно до висновку судово-економічної експертизи, станом на 14 лютого 2011 року заборгованість за іпотечним кредитом, який був виданий позичальникові ще у 2008 році, склала 384 400 гривень.

Тим самим, "банку завдано матеріальну шкоду в особливо великих розмірах", йдеться у матеріалах кримінальної справи. За цим фактом було порушено кримінальну справу за статтею шахрайство з фінансовими ресурсами в особливо великих розмірах.

У травні підозрюваного у шахрайстві було затримано, йому пред'явлено звинувачення, після чого представники міліції звернулися до суду, щоб отримати санкцію на взяття під варту.

Однак в судовому засіданні адвокатом була представлена ​​позитивна характеристика на обвинуваченого, як на члена Орджонікідзевської райорганізації Партії регіонів, в яку він вступив у 2009 році, видана 1 червня 2011 главою цієї організації.

Також суд взяв до уваги складні сімейні обставини невдалого позичальника, а також те, що раніше він не був судимий, до кримінальної відповідальності притягується вперше.

На підставі цього судді відмовилися дати санкцію на взяття під варту обвинуваченого. Замість цього запобіжним заходом була визначена підписка про невиїзд з постійного місця проживання.

Як відомо, раніше райсуд Чернівців звільнив від покарання у вигляді тюремного ув'язнення на 4 роки заступника голови Богородчанського осередку Партії регіонів, який вкрав цистерну нафти.

На рішення судді вплинула наявність у злочинця грамоти від прем'єра Миколи Азарова і листа з подякую від президента Віктора Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News