Пукача у суді навіть у "клітку" саджають не одразу

Четвер, 7 липня 2011, 14:07

Олексій Пукач перед початком судового засідання у справі проти нього сидів не в "клітці", а біля захисника.

Про це "Українській правді" повідомила адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

За її словами, у залі суду є спеціальне заґратоване місце, так звана "клітка", для осіб, які перебувають під вартою.

"За кілька хвилин до початку судового засідання, секретар ніжно попросив його зайти в клітку, оскільки так належить", - сказала вона.

Крім того, Теличенко повідомила, що суд оголосив на засіданні склад колегії суддів, яка розглядатиме справу Пукача. Адвокат зазначила, що до колегії входять суддя Андрій Мельник і судді - Бортницька і Крижанівська.

"На вигляд дуже юні. Буду з'ясовувати...чому так сталося, що комп'ютер вибирає на резонансні, політичні справи виняткового молодих, недавно призначених суддів", - заявила вона.

Також адвокат заявила відвід судді Мельнику, оскільки в ході попереднього розгляду кримінальної справи він не вирішив її клопотання про переведення Пукача з так званого СІЗО СБУ у законне місце тримання під вартою.

"Не вирішення клопотання, на мою думку, є підставою не довіряти голові суду, оскільки таке ігнорування клопотань може свідчити про наявність змови", - зазначила Теличенко.

За словами адвоката, після цього захист Пукача ще раз заявив клопотання про її відвід через те, що вона була допитана щодо обставин проведення журналістської ходи після зникнення Гонгадзе.

Суд відхилив обидва клопотання.

Крім того, суд почав з'ясовувати, чи є допуск до державної таємниці у потерпілого Олексія Подольського. "Оскільки допуску немає, суд оголосив перерву до 18 липня для виготовлення такого допуску", - додала Теличенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News