Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС ще не вирішив, чи пускати до себе Україну

Четвер, 7 липня 2011, 16:59

В Євросоюзі немає консенсусу щодо закріплення в угоді про асоціацію перспективи членства України.

Про це заявив єврокомісар з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле в четвер у Брюсселі, коментуючи ситуацію навколо цього питання, повідомляє Інтерфакс-Україна.

При цьому він підкреслив, що стаття 49 Маастрихської угоди, згідно з якою кожна європейська країна має перспективу членства в союзі при виконанні певних критеріїв, залишається в силі.

Як відомо, Київ наполягає, щоб у політичній частині угоди про асоціацію, щодо якої на даний час сторони ведуть переговори, Брюссель в будь-якій формі закріпив за ним перспективу членства.

"Ніхто не говорить, що стаття 49 може застосовуватися тільки у відношенні до одних європейських країн, а у відношенні до інших - ні. Це країна, яка просуває європейські цінності. Це - один важливий елемент", - зазначив Фюле.

"Другий - і це частина основ ЄС з самого його початку - що потрібен консенсус всіх держав-членів. Це - найважливіший пункт, який Україні важливо зрозуміти", - пояснив єврокомісар.

У зв'язку з цим Фюле висловив думку, що Київ має "працювати дуже тяжко, щоб досягти такого консенсусу у самих членів ЄС".

"Будучи відданим цим цінностям, реформуванню суспільства, економіки, ви можете створити такі умови для держав-членів ЄС, щоб вони були здатні досягти консенсусу з цього питання", - підкреслив представник Єврокомісії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування