Литвин: "Не може буксувати те, що ще не зрушило з місця"

П'ятниця, 8 липня 2011, 09:41

Голова Верховної Ради Володимир Литвин не бачить підстав говорити про те, що реформи в Україні "забуксували".

"На мій погляд, достатніх підстав говорити, що реформи в країні "забуксували", немає. Бо зараз тільки почалася робота над ухваленням рішень, які мають забезпечити реалізацію задекларованих реформ", - сказав він в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"Не може буксувати те, що ще не зрушило з місця. Ми як і раніше погано усвідомлюємо глибину проблем і того, що відбувається в країні. І, як мені уявляється, як завжди не врахували ступінь готовності суспільства до радикальних змін", - заявив Литвин.

На запитання, чи не надто довго нинішня влада намагається усвідомити всю глибину проблем у країні, спікер відповів: "Можливо, й довго. Але раніше цим взагалі ніхто не займався".

"Варто звернути увагу на інше: ми піддалися певному ідеалізму, розраховуючи на те, що проголошені зверху плани автоматично будуть підтримані людьми. У нас немає розуміння того, що, усвідомивши й визначивши завдання, потрібно зробити все, щоб вони опанували масами", - сказав Литвин.

Він підкреслив, що "реформи згори, не підтримані знизу, завжди будуть під загрозою провалу".

"У нас немає постійного діалогу з людьми, діалог підмінюється обіцянками. Потрібно зважитися на серйозну розмову з суспільством. Але ми не наважуємося, бо боїмося не сподобатися людям, сказати їм неприємні речі, а бажаємо, щоб нас любили, дивимося на рейтинги", - сказав Литвин.

"Переконаний, що, коли країна переживає такий транзитний стан..., найстрашніше для влади - це бажання подобатися", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування