Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин: українці не збираються протестувати

П'ятниця, 8 липня 2011, 10:18

Ухвалення пенсійної реформи не призведе до акцій протесту.

Про це заявив спікер Володимир Литвин в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

Відповідаючи на питання, чи може ухвалення пенсійної реформи привести до масових заворушень, він сказав: "Абсолютно ні, я вам це відразу можу сказати".

На зауваження про те, що суспільство незадоволене реформою, Литвин відповів: "Скажіть: коли наше суспільство було задоволене? І коли у нього були підстави бути задоволеним? Хіба люди були задоволені, коли стояли в чергах, щоб купити буханець хліба?".

"Люди ніколи не вийдуть на протести, якщо вони перебувають у стані апатії і борються за виживання", - вважає спікер.

"Давайте відверто скажемо, що у нас - професійні учасники маніфестацій, і йдуть вони на акції протесту не від хорошого життя. Всі знають, яка сума виплачується за участь у тому чи іншому мітингу", - зазначив він.

За словами Литвина, "є ядро ​​активістів, яке залучає інших до подібного роду акції за певну плату".

Він заявив, що "сьогодні люди пенсійного віку і так працюють, і вони на мітинги не ходять".

Литвин зазначив, що з приводу пенсійної реформи "домінує одна позиція - що мова йде виключно про підвищення пенсійного віку".

"Я неодноразово говорив, що потрібно розкласти цю картину, всю цю мозаїку, і показати, що для нас головне завдання - не збільшити пенсійний вік, не зменшити пенсійне забезпечення, а підвищити пенсії", - додав спікер.

На питання, скільки він буде отримувати, коли вийде на пенсію, Литвин відповів: "Мені до пенсії ще далеко. Але якщо вийду, то за результатами реформи це буде не більше 8 тисяч гривень".

"А за мірками сьогоднішнього дня вона була б майже в два рази вище. Але я розраховую, що до того часу, коли мені потрібно буде виходити на пенсію, середня пенсія по країні буде більше 8 тисяч гривень", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...