Литвин: є дилема - пройти в Раду і кинути людей

Субота, 9 липня 2011, 00:01

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин ще не вирішив, як буде балотуватися до парламенту в 2012 році.

"Я так розумію, ви пропонуєте мені або підтвердити, або спростувати гасло: "Країні потрібен Литвин". Для мене ця проблема не стоїть", - заявив він в ефірі телеканалу "Інтер".

"Якщо людина досягає певного віку, певного досвіду, певного посадового становища, коли вона відчуває свою відповідальність перед тим: а що буде далі?", - додав він.

Спікер зазначив, що для нього "вкрай важливо, щоб прийняли цивілізовану виборчу систему".

"Моя позиція в цьому плані є однозначною: має бути мажоритарний принцип висування від політичних партій. З зобов’язанням людини, яка балотується від тої чи іншої політичної партії, об'єднатися в політичну фракцію в разі її входження до Верховної Ради", - розповів Литвин.

"Висування від політичних партії. У Великобританії така ж система, але там структурований парламент. Якщо буде така ж система прийнята, я переконаний, що буду брати участь у виборах", - уточнив він.

Коментуючи можливість проходження його партії до парламенту, спікер заявив, що "шанс завжди є, коли його використовувати".

"Народна партія" на виборах в місцевих органів влади має третє місце, але якщо прочитати оцінки, то вона завжди ставиться на останнє місце, що вона перемоги не здобула", - зазначив Литвин.

"Для мене є зараз дилема, якщо буде змішана система, з одного боку я вважаю за необхідне пройти горнило виборів в окрузі, з другого боку є колектив людей, які об’єднані у "Народній партії", кинути їх, і сказати, що пішов на округ, бо там він гарантовано 100% пройде. Це буде виглядати не зовсім порядно по відношенню до людей", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News