Займатися "хімією" у Росії Фірташу допоможуть друзі Путіна?

Понеділок, 1 серпня 2011, 09:30

Дмитро Фірташ знайшов партнерів для розвитку хімічного бізнесу в Росії.

Він купує компанію "Минудобрения" разом із давніми знайомими прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна - Борисом і Аркадієм Ротенберг, пише "Комерсант-Україна".

У п'ятницю у Федеральній антимонопольній службі Росії повідомили, що схвалили клопотання кіпрської Lagus Management Ltd про "придбання прав, які дозволяють визначати умови здійснення підприємницької діяльності ВАТ "Минудобрения" (Россош)".

Lagus купує 100% акцій кіпрської Yaibera Holdings Ltd, яка володіє 79,41% голосуючих акцій "Минудобрений" (інші акціонери невідомі).

Хто є бенефіціаром Lagus, у службі не уточнюють. Але джерела видання, знайомі з ходом підготовки угоди, стверджують, що кіпрська компанія - структура співвласника RosUkrEnergo Дмитра Фірташа, який купує "Ммнудобрения" "разом з партнерами".

Топ-менеджери низки російських хімічних компаній пояснили, що партнерами виступають Борис і Аркадій Ротенберг.

Їхній представник підтвердив, що підприємці "ведуть переговори про купівлю низки активів у цьому секторі, у тому числі россошанських "Минудобрений".

Одним з основних співвласників цієї компанії вважається підприємець Алекс Ровт, за неофіційним даними, його партнер - сенатор РФ Микола Ольшанський. Ще 37,7% акцій Yaibera Holdings належить норвезькій Yara International.

Борис і Аркадій Ротенберг - давні знайомі прем'єра Росії. Аркадій Ротенберг заявляв, що займався дзюдо в одній секції з Путіним і дружить із ним досі.

Борис і Аркадій Ротенберг раніше не були помічені в хімічному бізнесі. Найбільших успіхів вони досягли в бізнесі, пов’язаному з підрядами "Газпрому": вони контролюють одного з найбільших постачальників труб для газової монополії - "Північний європейський трубний проект", зазначає газета.

Джерела газети в галузі не виключають, що Ротенберг можуть стати партнерами Фірташа й у інших країнах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування