На Попова подали у суд за День Незалежності

П'ятниця, 26 серпня 2011, 14:35

Голова виконкому "Нашої Україна" Сергій Бондарчук звернувся до суду з вимогою визнати протиправними дії голови КМДА Олександра Попова під час святкування Дня Незалежності у Києві.

Як повідомляє прес-служба партії, позов поданий до Окружного адміністративного суду міста Києва також і проти дій керівництва київської міліції.

За інформацією прес-служби, 20 серпня організатори мітингу прихильників опозиції поінформували Київську міську державну адміністрацію про заплановане мирне зібрання.

23 серпня Окружний адміністративний суд Києва заборонив проводити мітинги в районі Європейської площі, Софійської площі, вулиці Банкової, Михайлівської площі та на Майдані Незалежності.

"Отже, мирне зібрання проводилося із дотриманням законодавства та резолютивної частини рішення Окружного адміністративного суду м. Києва на тих вулицях, які не входили до переліку зазначених рішенням суду.

Незважаючи на законність проведення мирного зібрання, КМДА та Головне управління МВС України у м. Києві не тільки не вжили заходів із забезпечення громадського порядку, але й вчинили протиправні дії з перешкоджання проходженню мирної ходи вулицею Володимирською", - сказано у повідомленні партії.

На думку Бондарчука, такі дії є грубим порушенням ст. 39 Конституції України, ст. 11 Європейської конвенції з прав людини, якими передбачено основоположне право на мирні зібрання.

Бондарчук переконаний, що влада продемонструвала страх перед народними протестами.

"Попов у разі проведення чесних виборів ніколи не стане міським головою. Саме тому влада їх не проводить, адже керувати через намісника набагато легше", - сказав народний депутат.

Як відомо, в Києві 24 серпня, у день 20-річчя Незалежності України, відбулися зіткнення між правоохоронцями, що блокували мирну ходу в День Незалежності по вулиці Володимирська, і представниками низки політичних партій, об'єднань і організацій.

В результаті, тілесні ушкодження отримали шість співробітників міліції. Слідчий відділ Головного управління МВС України порушив кримінальну справу за фактом хуліганства.