У харківському парку знову б’ють активістів

Середа, 3 серпня 2011, 13:24

У вівторок у Харкові побили активістів, які протестують проти вирубки дерев у парку Горького.

Про це у своєму Facebook написала активістка "Зеленого Фронту" Вікторія Кравченко.

"У парку сталася бійка. Муніципал побив Андрія Цуканова. Викликана швидка госпіталізувала його в 30-ту лікарню. Після рентгеноскопії знадобилася консультація нейрохірурга і наразі його перевезли до 4-ї лікарні", - написала вона.

Водночас, як повідомляє прес-служба "Нашої України", у вівторок семеро невідомих жорстоко побили чотирьох активістів "Зеленого фронту" та "Оновлення країни", які поверталися додому.

Як повідомив один з потерпілих, "оновленець" Дмитро Пилипець, близько 19 години біля них зупинився автомобіль ВАЗ 2101 синього кольору, з якого вийшли сім невідомих і з палицями напали на захисників парку.

"Вони били палицями по обличчю, по спині, ногах", - розповів Пилипець.

За його словами, чотирьох громадських активістів - Ігоря Гуденка, Василя Пономарьова, Станіслава Тимошенка, Дмитра Пилипця - зі струсом мозку та численними переломами було госпіталізовано.

Активісти припускають, що напад було організовано за наказом місцевої влади.

За словами потерпілих, у вівторок в парку Горького незаконно було зрубано близько 10 дерев. Захисникам парку вдалося тимчасово зупинити вирубку.

Водночас інша група захисників парку того ж дня пікетувала будівлю екоінспекції з вимогою відреагувати на незаконні дії влади.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News