Джига запевняє, що фізично не міг говорити про Гонгадзе

Середа, 31 серпня 2011, 18:57

Колишній 1-й заступник глави МВС Микола Джига заперечує свою причетність до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це він заявив у середу журналістам, передає УНІАН.

"Моя причетність до справи Гонгадзе полягає тільки в тому, що я певний час займався контролем за її розслідуванням і оперативно-розшуковими заходами на першій стадії, коли журналіст зник. Іншої причетності до цієї справи немає", - заявив Джига.

На його думку, поведінка екс-глави Департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача продиктована тим, що він не хоче бути ув’язненим довічно.

"Те, що говорить сьогодні Пукач, -в нього вільна лінія поведінки, і я думаю, що в цьому є його позиція - він, мабуть, хоче придумати собі якусь версію, щоб вийти на свободу через певний час, щоб не було довічного ув’язнення", - зазначає нинішній Вінницький губернатор.

"Вже тепер відомо, що він сам скоїв цей злочин, тому що він це визнав, хоча до того, як його затримали, до того, як почали допитувати усіх – ніхто і в тому числі і я, не вірив, що Пукач міг здійснити такий злочин", - сказав Джига.

Він також повідомив, що ніколи не бачив Володимира Литвина на території Міністерства внутрішніх справ.

"Відносно пана Литвина - то я ніколи не бачив його на території міністерства, і він взагалі ніколи не був у міністерстві, тим більше, що в якийсь там неробочий час", - сказав Джига.

Стосовно екс-президента Леоніда Кучми, то Джига сказав, що в нього не було з президентом особистих контактів.

"З колишнім президентом держави Кучмою в мене ніколи не було особистих контактів, зустрічей "один на один" - були розмови або в присутності міністра (Кравченка), коли це стосувалось призначень або якихось доручень", - повідомив Джига.

Він згадав, що в той день, коли зник Гонгадзе, в авіакатастрофі загинув тодішній перший заступник міністра внутрішніх справ Леонід Бородіч. І у цей день Джига, за його словами, був у Вінниці.

"До речі, в той час, коли зник Гонгадзе, це було 16 вересня 2000 року, в цей час якраз загинув наш колега Бородіч Леонід Васильович в авіакатастрофі, він літав на спортивному літаку - і це було в один день. Ця звістка мене застала у Вінниці, де був скоєний жахливий злочин - вибух у ліфті, і я за доручення міністра знаходився тут (у Вінниці), і тільки у понеділок я приїхав у Київ на похорон Бородіча", - нагадав губернатор.

"Тобто, бути присутнім після зникнення або після вбивства Гонгадзе при якійсь розмові я фізично не міг", - повідомив Джига.

Він не виключає, що ця справа має політичний підтекст.

"Адвокат Теличенко відстоює інтереси Мирослави Гонгадзе, з якою я декілька разів судився, вигравав позови по різним питанням. І я думаю, що ця справа має політичний підтекст, тим більше, що ось незабаром починається передвиборча кампанія", - додав Джига.