Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд захотів допитати Турчинова

Четвер, 4 серпня 2011, 19:53

Суд залучив до справи Юлії Тимошенко в якості свідків екс-першого віце-премєра Олександра Турчинова та екс-керівника служби прем'єр-міністра Михайла Лівінського.

Про це повідомляє кореспондент "Української правди" з зали Печерського райсуду.

Раніше захист Тимошенко просив долучити до справи низку свідків. Зокрема, колишніх урядовців Тимошенко - Григорія Немирю, Петра Крупка, Юрія Луценка, Ігоря Уманського, Людмилу Денисову, Віктора Полтавця та Івана Васюника.

Після цього держобвинувачення наголосило не необхідності викликати тільки Турчинова, оскільки "інші міністри не є спеціалістами у газовій справі, а отже, їхній захист не потрібен".

"А такі міністри, як Павленко і Огризком мають відношення до газової справи? Тобто логіка така: там, де ми людей зламали, там ми їх допитуємо. А всі, хто чесно готовий доповідати суду не потрібні", - прокоментувала це рішення Тимошенко.

Суд також відмовся викликати представників "Нафтогазу" та "Укратрансгазу", а також заступника глави КРУ Наталію Рубан.

На думку судді Родіона Кірєєва, заявлені клопотання, щодо їх доручення, є передчасними і можуть бути заявлені повторно на стадії дослідження доказів.

Також судом було відмовлено у залученні до процесу представника компанії Ernst and Young, яка проводила офіційний аудит "Нафтогазу".

Відмова була обгрунтована тим, що у клопотанні не було заявлено конкретної особи та її відношення до справи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування